Vinaora Nivo Slider

HTF Enschede

High Tech Factory is de nieuwe productiefaciliteit verbonden aan MESA+, instituut voor nanotechnologie, op de campus van de Universiteit Twente. Bedrijven in de microsystemen- en nanotechnologie kunnen hier massa maken voor de commerciële markt. Een bijzondere faciliteit die het ondernemerschap op het gebied van nanotechnologie een flinke duw in de rug geeft.

 

Fleurbaaij werd ingeschakeld om het pand weer helemaal van deze tijd te maken. De gehele binnenzijde is door Fleurbaaij onder handen genomen. De speciale werkruimten moesten daarnaast aan enkele ISO normen voldoen. Normen die ervoor zorgen dat de ruimten als hoogwaardige cleanrooms gebruikt kunnen worden. Hiervoor hebben wij speciale cleanroom wanden ontwikkeld. De door ons ontwikkelde cleanroomwanden waren goedkoper dan standaard cleanroom wanden en voldoen aan alle eisen. De wanden dragen bij aan een stofarm microklimaat. De cleanrooms konden na de installatie van de wanden bijna direct in gebruik genomen worden, iets wat best uniek is voor cleanrooms.


Naast 13 cleanrooms, in grootte variërend van 32m²- 38m², zijn er 20 laboratoria, enkele kantoorruimten, 2 kantines en 2 vergaderzalen opgeleverd. Medio september 2012 is de volledige verbouwing afgerond. Bekijk hieronder het resultaat van de renovatie:Meer weten over Fleurbaaij en cleanrooms? Neem dan contact op met een van onze afbouwspecialisten. Wij helpen u graag verder!